Door - admin

Tips om te investeren in Gent en te slagen zoals andere bedrijven

Bijna elke onderneming begint klein (d.w.z. met één tot vijf werknemers). Het is inderdaad belangrijk op te merken dat 90% van de kleine tot middelgrote ondernemingen in de wereld een vergelijkbaar percentage van de wereldbevolking in dienst hebben; dit betekent dat een groot deel van de wereldeconomie op de rug van kleine tot middelgrote ondernemingen steunt.

Beleggen is een spel op lange termijn, of u nu in Gent, Vlaanderen, of een andere staat ter wereld bent. Of u nu wilt beleggen voor uw pensioen of uw spaargeld wilt laten groeien, als u geld op de markten zet, kunt u het het beste zetten en vergeten. Maar succesvol langetermijnbeleggen is niet zo eenvoudig als gewoon geld naar de beurs gooien – hier zijn de tips om u te helpen grip te krijgen op langetermijnbeleggen. U moet vroeg investeren om van uw oude dag te genieten en ontspannen betFIRST games te proberen of in snelle auto’s te rijden wanneer u met pensioen gaat.

  • Breng uw financiën op orde

Voordat u kunt investeren op lange termijn, moet u weten hoeveel geld u hebt om te investeren. Dat betekent dat u uw financiën op orde moet krijgen.

Begin met het inventariseren van uw bezittingen en schulden, het opstellen van een redelijk schuldmanagementplan en het begrijpen hoeveel u nodig hebt om een noodfonds aan te leggen. Door deze financiële taken eerst aan te pakken, kunt u geld in langetermijninvesteringen stoppen en hoeft u er voorlopig geen geld meer uit te halen.

  • Ken uw tijdshorizon

Iedereen heeft verschillende investeringsdoelen: pensioen, de studie van uw kinderen betalen, een aanbetaling doen op een huis.

Wat het doel ook is, de sleutel tot alle langetermijnbeleggingen is inzicht in uw tijdshorizon, of hoeveel jaar voordat u het geld nodig hebt. Doorgaans betekent beleggen op lange termijn vijf jaar of meer, maar er is geen vaste definitie. Als u weet wanneer u het geld dat u belegt nodig hebt, weet u ook beter welke beleggingen u moet kiezen en hoeveel risico u moet nemen.

  • Kies een strategie en houd u eraan

Zodra u uw beleggingsdoelstellingen en tijdshorizon hebt vastgesteld, kiest u een beleggingsstrategie en houdt u zich daaraan. Het kan zelfs nuttig zijn om uw totale tijdshorizon op te splitsen in kleinere segmenten om uw keuze van activaspreiding te begeleiden.

  • Begrijp de risico’s van beleggen

Om overhaaste reacties op marktdalingen te voorkomen, moet u de risico’s kennen die inherent zijn aan beleggen in verschillende activa voordat u ze koopt. Aandelen worden doorgaans als risicovollere beleggingen beschouwd dan obligaties, bijvoorbeeld. Daarom stellen managers voor om uw aandelenallocatie af te bouwen naarmate u uw doel nadert. Op deze manier kunt u een deel van uw winst vastzetten wanneer u uw deadline bereikt.

Maar zelfs binnen de categorie aandelen zijn sommige beleggingen risicovoller dan andere. Zo worden sommige aandelen veiliger geacht dan aandelen uit landen met een economie in ontwikkeling vanwege de doorgaans grotere economische en politieke onzekerheden in die regio’s.

  • Diversifieer goed voor succesvol beleggen op lange termijn

Door uw portefeuille te spreiden over verschillende activa kunt u uw kansen afdekken en de kans vergroten dat u op een bepaald moment een winnaar in handen hebt gedurende uw lange beleggingstermijn. “We willen niet twee of meer beleggingen die sterk gecorreleerd zijn en in dezelfde richting bewegen”, zegt een belegger. “We willen dat onze beleggingen in verschillende richtingen bewegen, de definitie van diversificatie.” Uw assetallocatie begint waarschijnlijk met een mix van aandelen en obligaties, maar diversificatie gaat verder dan dat.

  • Let op de kosten van beleggen

Beleggingskosten kunnen uw winsten opeten en uw verliezen opdrijven. Wanneer u belegt, moet u over het algemeen rekening houden met twee belangrijke kosten: de kostenratio van de fondsen waarin u belegt en de beheerskosten die adviseurs in rekening brengen. In het verleden moest u ook handelskosten betalen telkens wanneer u individuele aandelen of beleggingsfondsen kocht, maar deze komen nu veel minder vaak voor.